Lajit - Tanssi - Nuoret

JUMPS AND TURNS tekniikkatunti

Jumps & turns on tunti, jolla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia hyppyjä, pyörähdyksiä, piruetteja ja niiden variaatioita. Erilaisia yhdistelmiä ja sarjoja tehdään niin keskilattialla kuin salin poikki liikkuen. Tyylillisesti tunti on jazz- ja nykytanssin tekniikoiden maastossa.

Elise hyppy

Tällä tunnilla harjoitellaan tanssitekniikkaa, josta on hyötyä tanssilajista riippumatta. Parannat taitojasi koordinaatiossa, hyppytekniikassa ja pirueteissa. Tuntia suositellaan erityisesti keskitason ja edistyneen tason oppilaille sekä koulutusohjelmalaisille. Tekniikkatunteja soveltuu myös kaikille tanssijoille jotka haluavat kehittää ja syventää osaamistaan.

Tunnit tiistaisin klo 20-21
Opettaja Elise Malmivirta


Voguing

Voguing on tanssilaji, joka on saanut syntynsä New Yorkissa 70-80 -lukujen taitteessa. Madonnan maailmanlaajuiseksi ilmiöksi nostama tyyli on saanut vaikutteensa muun muassa muotikuvista ja malleista.

Madonna

Vogue-tanssilajiin kuuluvat mm. mallimaiset runway-kävelyt, pyörähdykset ja terävät käsiliikkeet sekä poseeraukset ja asennot. Tanssiessa on tarkoitus heittäytyä täysillä mukaan rytmien vietäväksi ja löytää oma sisäinen showpersoona ja oma Voguing-tyyli!

Video 1
Video 2

Tunnit tiistaisin klo 19-20
Opettaja Elise Malmivirta


Klassinen baletti repertuaari

Tankosarjassa baletin perustekniikkaa, jonka jalkeen tanssiharjoitteita keskilattialla, diagonaalista hyppy - ja piruettisarjoja. Valmistetaan balettikoreografia.


Showtanssi

Menevä ja monipuolinen tanssilaji. Tunneilla käytetään usein hetken trendikästä musiikkia. Showtanssi on nimensä mukaisesti show'ta, jota esitetään eri tanssityylien keinoin. Kyseessä on laji, joka sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Tunneilla harjoitellaan eri tanssityylejä, kuten esimerkiksi discoa, lattareita, rockia, jazztanssia sekä street-tansseja (hip hop, break). Kaikkien tanssityylien perustana on kuitenkin oman kehon hallinta ja baletistakin tutut elementit kuten piruetit, pliét, tendut, jalanheitot sekä erilaiset hypyt. Tanssijalle tärkeä ominaisuus on myös elastisuus ja notkeus. Näitä edellä mainittuja ominaisuuksia ja peruselementtejä harjoitellaan erilaisten liikesarjojen ja venyttelyn avulla. Lisäksi harjoitellaan aina kullekin harjoiteltavalle tanssityylille ominaisia lisäelementtejä, kuten akrobatiaa, nostoja sekä ennen kaikkea ilmaisua.

Showtanssi on tarinaa, jota kerrotaan yhden tanssijan kehon liikkeiden ja liikesarjojen, koko ryhmän sisäisen dynamiikan sekä erilaisten tunnetilojen avulla. Musiikki ja asusteet tukevat omalta osaltaan kerrottavaa tarinaa, joka viimeisenä muodostuu kullekin katsojalle omanlaiseksi kokonaisuudeksi. Tunnit koostuvat perusliikkuvuutta ja koordinaatiota kehittävästä alkulämmittelystä, salin poikki tehtävistä askel- ja hyppyharjoituksista sekä monipuolisista tanssisarjoista.


Showtanssi taso II

Showtanssia vähintään kaksi vuotta harrastaneille. Showtanssi kilpailujoukkue junnut / nuoret Haku kauden 2017- 2018 kisajoukkueisiin on käynnissä. Kilpailujoukkueeseen on haku koetanssin kautta, koetanssitilaisuus on elokuussa. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan hakijoille. Alkukaudesta on mahdollisuus hakea mukaan. Vapaamuotoinen hakemus tulee lähettää studion sähköpostiosoitteeseen. Lähetämme sitten kutsun koetanssiin.

Showtanssi on tarinaa, jota kerrotaan yhden tanssijan kehon liikkeiden ja liikesarjojen, koko ryhmän sisäisen dynamiikan sekä erilaisten tunnetilojen avulla. Kilpailuohjelmissa on muodostelmia/kuvioita/ kaanoneita. Musiikki ja asusteet tukevat omalta osaltaan kerrottavaa tarinaa, joka viimeisenä muodostuu kullekin katsojalle omanlaiseksi kokonaisuudeksi. Menevä ja monipuolinen tanssilaji. Vaatii sitoutumista harjoituksiin ( 3 kertaa /vko )


Tanssitekniikka avoin

Vahvat perusteet tanssille saa vain oikean tekniikan avulla. Tanssijana ei ole mahdollisuus kehittyä ilman tekniikkaharjoittelua. Opiskellaan show- ja jazztanssin tekniikkaa esim. keskustan käyttö, piruetit, hypyt. Tekniikkatunti on jokaiselle tanssijalle hyvä mahdollisuus kehittyä tanssijana. Hyvä lisä oman viikkotunnin rinnalle. Kisajoukkueen oppilaille pakollinen tunti, kisaohjelman tekniikka harjoitellaan tällä tunnilla.


Street Dance

Kokoelma erilaisia katutanssityylejä (mm. hiphop, breakdance, popping). Fyysinen breikkipainotteinen tunti, jossa harjoitellaan freezejä, tekniikkaa, ringittelyä sekä battlausta.


Showtanssi Commercial

Tällä tunnilla soi päivän kuumimmat hitit. Oletko haaveillut oppivasi liikkumaan kuin musiikkivideoiden tähdet? Commercial dance vie sinut kuuluisimpien artistien tanssilavoille. Tunnilla yhdistellään vauhdikkaasti eri tanssilajeja. Mausteena käytetään musiiikivideoista tuttuja teemoja. Tunnilla pääpaino tanssimisessa ja helpoissa koreografioissa, tekniikan kehittyessä tanssimisen ohessa.


Nykytanssi

Tuneilla keskitytään nykytanssille ominaiseen virtaavaan ja ilmailulliseen liikkumisen harjoitteluun. Nykytanssi on moderniin tanssin pohjautuava, fyysinen tanssilaji, ja tunnilla yhdistetään elementtejä modernista tanssista, jazztanssista ja lyricalista *), minkä lisäksi harjoitellaan tanssiakrobaaattisia elementtejä. Tunti sisältää lämmittelyosion, tilassa liikkuvia sarjoja ja koreografian.

*) Jazz, lyrical jazz, comtemporary jazz. Jazztanssityylille tyypillisiä liikkeitä ovat mm. erilaiset jalanheitot, -potkut sekä piruetit. Painotetaan perustekniikkaa, tehdään koordinaatio-ja isolaatioharjoituksia, rytmiikkaa- ja kehonhallintaa kehittäviä harjoituksia sekä tanssisarjoja. Lyricall jazz tanssityyli on saanut vaikutteita baletista, nykytanssista ja jazztanssista. Lyrical sisältää tanssillisia sarjoja hitaan musiikin tahtiin, ilmaisua ja heittääytymistä kehittävä tyyli. Comtemporray jazz yhdistää nykytanssin elementtejä jazziin.


Showtanssi kisajoukkue nuoret

Haku kauden 2017-2018 nuorten on käynnissä. Showtanssi on tarinaa, jota kerrotaan yhden tanssijan kehon liikkeiden ja liikesarjojen, koko ryhmän sisäisen dynamiikan sekä erilaisten tunnetilojen avulla. Kilpailuohjelmissa on muodostelmia/kuvioita/ kaanoneita. Musiikki ja asusteet tukevat omalta osaltaan kerrottavaa tarinaa, joka viimeisenä muodostuu kullekin katsojalle omanlaiseksi kokonaisuudeksi. Menevä ja monipuolinen tanssilaji.

Vaatii sitoutumista harjoituksiin ( 3 h / vko ) Kilpailujoukkueeseen on haku koetanssin kautta. Alkukaudesta on mahdollisuus hakea mukaan. Vapaamuotoinen hakemus tulee lähettää studion sähköpostiosoitteeseen. Lähetämme sitten kutsun koetanssiin. Koetanssitilaisuus on elokuussa 2016, tarkempi päivä ilmoitetaan ryhmään hakeneille.

Pakolliset harjoitukset
Tekniikka ke klo.19.00-20.00
Koreografia su klo.17.00-19.00