Lajit – Tanssi – Lapset


Esitanssi / lasten tanssi 3–4 v.

Tavoitteena lapsen rytmitajun ja motoriikan kehittäminen leikinomaisesti musiikin ja tanssin avulla painottaen luovuutta ja luonnollista ilmaisua.


Luova lastentanssi 5–6 v. “Keijut”

Tanssin perusteita, oman kehon tuntemusta ja hallintaa. Musiikin tulkintaa ja rytmiikkaharjoituksia. Tanssiliikekielen ja tekniikan harjoittelua luovien mielikuvaharjoitteiden avulla. Varusteiksi tanssipuku tai jumppapuku.pitkät legginsit ja juomapullo. Pitkät hiukset kiinni.


Esibaletti 5–6 v.

Klassisen baletin perusteita ja tekniikkaa. Esibaletissa aletaan pikkuhiljaa tutustua klassisen baletin elementteihin ja maailmaan. Tunti muistuttaa rakenteeltaan jo paljon balettituntia, mutta oppiaineksessa on edelleen mukana paljon luovia ja leikillisiä osioita. Jalkojen ja käsien perusasentojen sekä eräiden baletin perusliikkeiden harjoittelu aloitetaan tässä vaiheessa.

Ketteryyttä ja koordinaatiota kehittävät liikkeet kuuluvat tärkeänä osana tanssituntiin. Varusteiksi harjoitustossut ja voimistelupuku, hiukset kiinni.

Baletti I A / 7–11v. / jos 6 v. väh kahden vuoden tanssitausta

Jatketaan siitä mihin esibaletissa jäätiin.Baletin perustekniikkaa. Valmentava kurssi balleriinat I B kurssille. Balettitunnit on suunnattu pääsääntöisesti 7-11-vuotiaille oppilaille. Varusteiksi harjoitustossut ja voimistelupuku, hiukset kiinni.

Baletti I B / 7–11 v.

Jatkoa balleriinat I A kurssille. Jalkojen ja käsien perusasentojen opiskelu jatkuu, samoin baletin perusliikkeitä opitaan lisää. Mukaan tulee myös enemmän balettiin kuuluvia hyppyjä sekä pieniä liike- ja tanssisarjoja. Tunneilla tehdään paljon motoriikkaa, ketteryyttä ja koordinaatiota kehittäviä harjoituksia. Baletttunnit on suunnattu pääsääntöisesti 7-11-vuotiaille oppilaille. Varusteiksi harjoitustossut ja voimistelupuku, hiukset kiinni.

Baletti II A / 7–11 v.

Baletin perusliikkeitä opitaan lisää ja opittua hiotaan. Mukaan tulee myös enemmän balettiin kuuluvia hyppyjä/ piruetteja / askelsarjoja.Valmistellaan koreografia. Varusteiksi harjoitustossut, kärkitossut ja voimistelupuku. Edistyneimmät voivat ottaa kärkitossut käyttöön (vaaditaan opettajan suostumus).


Tanssiteatteri 7–13 v.

Opettajana "salkkareista" tuttu näyttelijä / tanssija Anu Palevaara.

Haluaisitko olla musikaalitähti? Tahdotko näyttää taitosi tanssissa, tempuissa, laulussa tai näyttelemisessä? Vai haluatko vain tehdä upeita tanssikohtauksia yhdessä ryhmän kanssa? Tanssiteatteri on yhdistelmä liikettä, rytmejä, ääntä, näytelmää... pääosassa tietenkin tanssiminen. Tunneille kehitellään tarina, tehdään tanssikoreografioita sekä harjoitellaan tanssitekniikkaa ja ryhmätyöskentelyä. Lopputuloksena syntyy valmis teos, joka esitetään kauden näytöksissä.

Tunneille voi osallistua kuka tahansa ala-asteikäinen taidoista riippumatta. Jokaiselle löytyy sopiva ja mieleinen rooli. Tunneille tarvitset mukaan vain rennot vaatteet ja avoimen mielen.


Showtanssi (Fun & Funkydance ) 7–9 v.

Iloista ja vaudikasta menoa. Tunti sisältää vaikutteita eri tanssityyleistä, mm. show, disco, jazz ja hip hop. Musiikki on trendikästä, disco & pop-vaikutteista. Tunnilla pääsee helposti sisään tanssin maailmaan. Menoa ja meininkiä - jo oikeasti tanssien. Ennakkotaitoja ei tarvita.


Showtanssi

Menevä ja monipuolinen tanssilaji. Tunneilla käytetään usein hetken trendikästä musiikkia.Tunnit koostuvat perusliikkuvuutta ja koordinaatiota kehittävästä alkulämmittelystä, salin poikki tehtävistä askel- ja hyppyharjoituksista sekä monipuolisista tanssisarjoista. Vaikutteita eri tanssityyleistä (jazz, disco, latin, hip hop jne.) Tanssillinen tunti. Showtanssi on nimensä mukaisesti show'ta, jota esitetään eri tanssityylien keinoin. Kyseessä on laji, joka sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Showtanssi on tarinaa, jota kerrotaan yhden tanssijan kehon liikkeiden ja liikesarjojen, koko ryhmän sisäisen dynamiikan sekä erilaisten tunnetilojen avulla. Musiikki ja asusteet tukevat omalta osaltaan kerrottavaa tarinaa, joka viimeisenä muodostuu kullekin katsojalle omanlaiseksi kokonaisuudeksi. Menevä ja monipuolinen tanssilaji.

Showtanssi kisajoukkue

Haku kauden 2017-2018 kisajoukkueisiin on käynnissä. Showtanssi on tarinaa, jota kerrotaan yhden tanssijan kehon liikkeiden ja liikesarjojen, koko ryhmän sisäisen dynamiikan sekä erilaisten tunnetilojen avulla. Kilpailuohjelmissa on muodostelmia/kuvioita/ kaanoneita. Musiikki ja asusteet tukevat omalta osaltaan kerrottavaa tarinaa, joka viimeisenä muodostuu kullekin katsojalle omanlaiseksi kokonaisuudeksi. Menevä ja monipuolinen tanssilaji.

Pakolliset harjoitukset:
Kids ryhmä harjoittelee 2 / vko
1 h koreografia ma klo.17.00-18.00
1 h tekniikka su klo.14.30-15.30

Pre-teens ryhmä harjoittelee 3 kert / vko
2 h koreografiaa ma klo.18.00-19.00
sekä to 17.30-18.30
1 h tekniikkaa su klo.14.30-15.30

Kilpailujoukkueeseen on haku koetanssin kautta. Alkukaudesta on mahdollisuus hakea mukaan. Vapaamuotoinen hakemus tulee lähettää studion sähköpostiosoitteeseen. Lähetämme sitten kutsun koetanssiin. Koetanssitilaisuus on elokuussa / 2017. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan ryhmään hakeneille.


Showtanssi ( Discoshow ) 9–14 v.

Discotanssin perusaskeleita, sarjoja ja rytmiikkaa, yhdisteltynä muihin tanssityyleihin. Päivän kuumimmat hitit. Hyvä tunti myös aloittelevalle tanssinharrastajalle. Iloista menoa!


Street Dance & Break pojat

Street Dance sisältää kaikkea mitä kadulla tanssitaan. Sekoitus urbaania taidetta ja asennetta; sisältää hip hopia, locking & poppingia ja funkia sekä old schoolia ja new school -tyylejä. Tunnilla myös tanssiakrobatiaa. Breakissä harjoitellaan monenlaisia temppuja lattialla ja pystyssä. Lattialiikkeistä aloitetaan sixstepistä ja edetään ajan kuluessa windmilleihin, flaireihin ja muihin powermoveihin. Pystyliikkeissä syvennytään esim. aaltoihin, erilaisiin kävelyihin ja robottiliikkeisiin. Mukana myös popping & locking ja electricboogie liikkeitä.

Tunneilla myös dancehallia, jonka musiikki pohjautuu reggae-musiikkiin mutta on nopeampitempoista ja pop-painotteista. Tanssina dancehall on street-lajien trendikäs uusi edustaja ja sisältää liikekieltä nuorekkaasta hip hopista, voimakkaasta afrosta ja aistillisista lattaritansseista.


Tanssitekniikka avoin

Vahvat perusteet tanssille saa vain oikean tekniikan avulla. Tanssijana ei ole mahdollisuus kehittyä ilman tekniikkaharjoittelua. Opiskellaan show- ja jazztanssin tekniikkaa esim. keskustan käyttö, piruetit, hypyt. Tekniikkatunti on jokaiselle tanssijalle hyvä mahdollisuus kehittyä tanssijana. Hyvä lisä oman viikkotunnin rinnalle. Kisajoukkueen oppilaille pakollinen tunti, kisaohjelman tekniikka harjoitellaan tällä tunnilla.