Lajit - Tanssi - Aikuiset

JUMPS AND TURNS tekniikkatunti

Jumps & turns on tunti, jolla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia hyppyjä, pyörähdyksiä, piruetteja ja niiden variaatioita. Erilaisia yhdistelmiä ja sarjoja tehdään niin keskilattialla kuin salin poikki liikkuen. Tyylillisesti tunti on jazz- ja nykytanssin tekniikoiden maastossa.

Elise hyppy

Tällä tunnilla harjoitellaan tanssitekniikkaa, josta on hyötyä tanssilajista riippumatta. Parannat taitojasi koordinaatiossa, hyppytekniikassa ja pirueteissa. Tuntia suositellaan erityisesti keskitason ja edistyneen tason oppilaille sekä koulutusohjelmalaisille. Tekniikkatunteja soveltuu myös kaikille tanssijoille jotka haluavat kehittää ja syventää osaamistaan.

Tunnit tiistaisin klo 20-21
Opettaja Elise Malmivirta


Voguing

Voguing on tanssilaji, joka on saanut syntynsä New Yorkissa 70-80 -lukujen taitteessa. Madonnan maailmanlaajuiseksi ilmiöksi nostama tyyli on saanut vaikutteensa muun muassa muotikuvista ja malleista.

Madonna

Vogue-tanssilajiin kuuluvat mm. mallimaiset runway-kävelyt, pyörähdykset ja terävät käsiliikkeet sekä poseeraukset ja asennot. Tanssiessa on tarkoitus heittäytyä täysillä mukaan rytmien vietäväksi ja löytää oma sisäinen showpersoona ja oma Voguing-tyyli!

Video 1
Video 2

Tunnit tiistaisin klo 19-20
Opettaja Elise Malmivirta


DANCE ADULTS FUN

Aikuinen - nyt se tärähtää Adults Dance ryhmä elokuusta alkaen tiistaisin. Showtanssiryhmä, yhdistellään kaikkia eri showtanssityylejä. Tärkeintä on tanssin ilo ja riemu. Tanssitaan intopinkeenä ihanassa porukassa. Pääsyvaatimukset: kreisi luonne, olet joskus tanssinut jotain, ikä max n.60 v. eli kaikki tämän alle welcome, palava halu tanssia. Tässä ryhmässä ei tanssita otsa kurtussa.

Dance adult fun


DANCE ADULT SHOWTIME

Tekniikkaa ja tututustumista liikekieleen eri muodoissa koreografioiden kautta. Iloisella mielellä itseään haastaen ja kuunnellen. Vaikuitteita mm. showtanssista,musikaaleista eli fuusio eri tanssityyleistä.

Showtanssi on menevä ja monipuolinen tanssilaji. Showtanssi on nimensä mukaisesti show'ta, jota esitetään eri tanssityylien keinoin. Kyseessä on laji, joka sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Tunneilla harjoitellaan eri tanssityylejä, kuten esimerkiksi discoa, lattareita, rockia, jazztanssia. Leikitellään rooleilla ja asuilla. Tunti sopii alkeisjatko ja jatko tason tanssijoille. Opettaja pystyy ottamaan huomioon eri tanssijoiden taitotasoille sopivimman liikevariaation.

Opettaja " Salkkareista" tuttu näyttelijä / tanssija Anu Palevaara


NYKYTANSSI

Nykytanssi Tunneilla keskitytään nykytanssille ominaiseen virtaavaan ja ilmailulliseen liikkumisen harjoitteluun. Nykytanssi on moderniin tanssin pohjautuva, fyysinen tanssilaji, ja tunnilla yhdistetään elementtejä modernista tanssista, jazztanssista ja lyricalista *), minkä lisäksi harjoitellaan tanssiakrobaattisia elementtejä. Tunti sisältää lämmittelyosion, tilassa liikkuvia sarjoja ja koreografian.

*) Jazz, lyrical jazz, comtemporary jazz. Jazztanssityylille tyypillisiä liikkeitä ovat mm. erilaiset jalanheitot, -potkut sekä piruetit. Painotetaan perustekniikkaa, tehdään koordinaatio-ja isolaatioharjoituksia, rytmiikkaa- ja kehonhallintaa kehittäviä harjoituksia sekä tanssisarjoja. Lyricall jazz tanssityyli on saanut vaikutteita baletista, nykytanssista ja jazztanssista. Lyrical sisältää tanssillisia sarjoja hitaan musiikin tahtiin, ilmaisua ja heittääytymistä kehittävä tyyli. Comtemporary jazz yhdistää nykytanssin elementtejä jazziin.


AIKUISBALETTI

Klassisen baletin alkeita, perustekniikkaa ja repertuaareja. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa balettia. Baletti sopii kaikille ikään ja kokoon katsomatta. Baletti vahvistaa keskivartalon lihaksia, lisää elastisuutta ja vie omaan kiehtovaan maailmaansa.

Be a ballerina

Tule rohkeasti löytämään sisäinen balleriinasi. Tunnille mukaan baletin pehmeät harjoitustossut.


NYKYTANSSI AIKUISET, ALKEISTASO

Aloittelijalle sopivalla tunnilla liikutaan omaa kehoa kuunnellen. Omaa kehollista ilmaisua voi kehittää yksinkertaisten ohjattujen harjoitusten avulla. Taiteellista luovuutta pääsee kokeilemaan ja ilmentämään myös improvisaatioharjoituksissa.LATINO SHOW

Iloista ja vauhdikasta menoa. Latino show -tunti sisältää vaikutteita eri latinalaisamerikkalaisista tanssityyleistä, mukana on myös riemukasta showtanssia. Ennakkotaitoja ei tarvita.